Voor een paar euro naar het theater? In december kan het

Theater De Nieuwe Vorst in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Als bezoeker van De Nieuwe Vorst mag je in december zelf bepalen wat je betaalt voor een voorstelling. Hiermee wil het theater ervoor zorgen dat ook mensen met een wat minder dikke portemonnee naar het theater kunnen.

Normaal gesproken liggen de prijzen voor een voorstelling bij De Nieuwe Vorst tussen de zes en zeventien euro. In heel december betaalt de bezoeker bij alle voorstellingen alleen wat diegene er zelf voor over heeft. Dit hoeft slechts een paar euro te zijn. Heb je wel wat meer te besteden? Dan kun je volgens De Nieuwe Vorst de normale ticketprijs of zelfs iets meer betalen.

Reactie op hoge prijzen
Het is een reactie van het theater op de roerige tijden waarin we op dit moment leven. De energieprijzen rijzen de pan uit en de inflatie is nog nooit zo hoog geweest. Genoeg redenen voor Joanne Mensert, artistiek leider bij De Nieuwe Vorst, om in actie te komen. “De verschillende crisissen vragen elke dag veel van ons allemaal. Tijdens de coronapandemie was het helemaal niet mogelijk om naar het theater te komen. Daarom kiezen we er nu voor om een hele maand ‘pay what you want’ in te voeren.”

Dit is niet de eerste keer dat de Nieuwe Vorst dit doet. In voorgaande jaren werd de actie al geprobeerd in de zomer. Toen ging het niet om een hele maand. Volgens het theater waren de reacties toen zo positief dat ze het komende december breder uitzetten.

Pieter Soethout