Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Vliegbasis gastheer voor een internationale oefening

Gilze en Rijen – De vliegbasis in Gilze en Rijen vormt de komende tijd het decor voor een internationale oefening. Van 18 tot en met 22 juni zal de basis standplaats zijn voor helikopters en (jacht)vliegtuigen uit acht verschillende landen.

Ieder jaar verzorgt het ‘European Personnel Recovery Centre’ (EPRC) de ‘Air Centric Personnel Recovery Operatives Course’ (APROC). Deze cursus wordt telkens gefaciliteerd door een van de landen die bij het EPRC zijn aangesloten.

Dit jaar neemt Nederland het gastheerschap op zich, en heeft ervoor gekozen om vliegbasis Gilze-Rijen beschikbaar te stellen. Deelnemende landen zijn onder andere Nederland, Spanje, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Polen, Italië, België en Zweden. De cursus richt zich op het redden van vliegertuigbemanningen die in vijandelijk gebied terecht zijn gekomen en hulp nodig hebben, ook wel bekend als Personnel Recovery (PR).

Deelnemers leren over de verschillende rollen die er zijn tijdens reddingsoperaties en oefenen tactieken, technieken en procedures die nodig zijn om een goede reddingsoperatie uit te voeren in zeer dynamische en multinationale scenario’s.

Wanneer u overlast ervaart, kunt u uw eventuele klachten indienen via www.luchtmacht.nl/geluidshinder. Meer informatie over vliegbewegingen staat op luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766.

Omroep Tilburg