Vijf vrijwillige vuurwerkvrije zones ingesteld in Tilburg

Tilburg – De afgelopen tijd is er volop onderzoek gedaan naar vrijwillige vuurwerkvrije zones. Uit inventarisatie van De Volkskrant blijkt dat zeker dertien grote gemeentes gaan experimenteren met deze zones. Ook gemeente Tilburg doet hieraan mee.

De gemeente Tilburg stelt al een aantal jaar lang vuurwerkvrije zones in. Hierbij ondervond de politie dat de vuurwerkvrije zones eigenlijk niet te handhaven zijn. Nu is het aan de burgers om te zorgen voor de vuurwerkvrije zones, én de handhaving ervan. Vijf Tilburgse buurten hebben zelf het initiatief genomen om dat te doen. 

Buurtbewoners die hun buurt voor wilden dragen als vuurwerkvrije zone, moesten het eerst met elkaar eens worden over de regels. Dat is gelukt in Stadspark Oude Dijk, de Kempenaarplaats en omgeving (bij de Piushaven), de zuidzijde van winkelcentrum Heyhoef/Klundertplaats, Reeshofbos (ter hoogte van de Klundertplaats) en de Manderveenstraat.

Deze buurten hebben borden gekregen met de mededeling dat het verboden is om met oud en nieuw op die plek vuurwerk af te steken. Overtreders worden in eerste instantie door de buurtbewoners zelf aangesproken. Mocht het nodig zijn, dan worden er boa’s ingeschakeld.

Het afsteken van vuurwerk in Tilburg is elders toegestaan op oudejaarsdag van 18.00u tot 2.00u op nieuwjaarsdag.

Omroep Tilburg