Veul Gère maakt carnavalsnummer met 3FM-dj’s

Veul Gère tijdens de clipopnames van 'Ik Klap Erop!' (foto: Facebook Veul Gère

De Tilburgse carnavalsgroep C.V. Veul Gère heeft een carnavalsplaat opgenomen met twee radio dj’s van NPO 3FM. De plaat heet ‘Ik Klap Erop!’ en zowel het nummer als de videoclip beleefden donderdagochtend op de elfde van de elfde hun première.

Carnavalsvereniging Veul Gère uit Tilburg maakt al jarenlang de ene na de andere kraker. In 2019 won de groep zelfs ‘Kies je Kraker‘ bij Omroep Brabant met het nummer ‘Stripke Vur‘. Alleen een samenwerking met twee radiopresentatoren is nieuw voor de groep.

Voor 3FM-jocks Wijnand Speelman en Rob Janssen is het gezamenlijk opnemen van een carnavalsnummer ook een primeur. Het idee voor ‘Ik Klap Erop!’ ontstond tijdens het duo hun radioprogramma Partij voor de Vrijdag toen Veul Gère daar te gast was.

De clip van het nummer ‘Ik Klap Erop!’ is opgenomen in een boksring. Hoewel er veel klappen vallen, zijn die vooral bedoeld om lekker mee te doen met de carnavalskraker in de dop.

Tweede carnavalsnummer
In januari brengt Veul Gère nog een carnavalsnummer uit, maar dan solo. Volgens de groep duurt het carnavalsseizoen lang genoeg om twee krakers uit te brengen.

Ze komen waarschijnlijk allebei langs tijdens hun concert in poppodium 013 op 21 januari. De kaartjes voor Veul Gère in Concert waren binnen een dag uitverkocht.

Collin Beijk