Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Verwarde man gooit met bierfles ambulanceruit kapot

Het slachtoffer van een steekpartij heeft een verklaring afgelegd aan agenten waarin hij vertelt dat hij flink op de rem moest voor een invoegende auto. Op de Campenhoefdreef stopten beide bestuurders en toen is de verdachte, die een mes vast had, naar de auto van de 22-jarige man gegaan. Via het open raam stak hij het slachtoffer.
Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Een 36-jarige Tilburger is maandagavond meegenomen naar het bureau nadat hij een bierflesje richting ambulancepersoneel gooide.

De ambulance was maandagavond om 21.15 uur onderweg naar een melding. Op de Noordhoekring zag het personeel van de ambulance dat er een persoon midden op de weg lag. Kort daarvoor zagen ze al dat de man net deed alsof hij werd aangereden door een auto. Ze reden langs de man en op dat moment gooit hij een bierfles richting de ambulance. De ruit en het flesje braken hierdoor en het glas vloog door de ambulance. De bestuurder reed geschrokken door en stopte even verderop.

Zware mishandeling
Het ambulancepersoneel waarschuwde direct de politie. De man was ondertussen al verdwenen maar de politie kreeg een duidelijk signalement. De man werd uiteindelijk in de Fabrieksstraat in Tilburg aangehouden. Het gaat om een 36-jarige inwoner uit Tilburg. De verdachte werd naar het bureau gebracht. Het ambulancepersoneel bleek lichtgewond door het rondvliegend glas. Er is aangifte gedaan van vernieling en poging tot zware mishandeling.

Edita Saakian