Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Verwarde man bedreigt wandelaars met mes in bos

Een 28-jarige man uit Tilburg is zaterdag in een bos bij de Witbrantlaan Oost aangehouden. Hij zou daar twee wandelaars hebben bedreigd en achtervolgd met een groot mes. Een agent schoot er dan ook in de lucht om de man aan te kunnen houden. Al met al had de man wellicht een psychose.

Twee wandelaars belden tegen 11.00 uur 112 omdat een man ze in het bos achterna zat. De man had dus een mes. Toen agenten ter plaatse waren gekomen, kwamen ze hem al snel tegen. Maar de wandelaars waren er al niet meer te zien. Ze riepen de man aan en sommeerden hem om het mes te laten vallen. En ze besloten zelfs pepperspray te gebruiken. De man reageerde verder niet, maar het mes lag toch al wel op de grond.

De man luisterde dus niet naar de bevelen van de dienders. Een van de agentes had dan ook al haar wapen getrokken. Toen leek het plots alsof hij iets uit zijn jas wilde halen. De agent schoot daarop dus maar in de lucht. Toen liep de man weg, maar kort daarna konden ze hem toch tegen de grond werken en aanhouden. De verdachte verzette zich hier flink bij, en de agenten moesten dus geweld tegen de man gebruiken.

Hulp van burgers

Een jong meisje en een man (niet de melders van het voorval) hielpen de dienders hierbij. Het meisje door naar de rand van het bost te lopen zodat andere agenten wisten waar ze precies moesten zijn. De man door de pepperspray van een van de agentes vast te houden, omdat de verdachte die wilde pakken. De dader is naar het bureau gebracht en ingesloten.

Kees-Luc Simons