Verkeershinder Ringbaan Noord augustus – juli 2018

Tilburg – In de Kapelstraat en Ringbaan Noord wordt een extra regenwaterriool aangelegd. Daarom is op de Ringbaan Noord met ingang van 31 augustus 2017 in elke richting maar één rijstrook beschikbaar. Dit geldt voor het deel Hasseltrotonde tot de kruising Julianapark / Oude Lind.

De werkzaamheden zullen in fasen worden uitgevoerd en zullen tot juli 2018 duren. Verkeershinder is hierbij onvermijdelijk.

De werkzaamheden in de Kapelstraat, Waalstraat en Oude Lind worden per kruispunt uitgevoerd. Op deze manier blijven deze straten bereikbaar voor bewoners en wordt sluipverkeer zoveel mogelijk voorkomen. Voor fietsers zijn er omleidingen in de direct omliggende straten.

Door de klimaatverandering zijn er steeds vaker felle regenbuien. Op een aantal plaatsen in Tilburg zorgt dit voor overlast. Om deze overlast aan te pakken, legt de gemeente blauwe aders aan. Dit zijn extra rioolbuizen die zorgen voor de afvoer van regen.

Deze buizen zijn groter dan die voor het transport van afvalwater naar de rioolwaterzuivering. Vanwege de werkzaamheden moet het merendeel van de bomen op de Ringbaan Noord worden vervangen.

Omroep Tilburg