Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Twintig bezoekers in een kamer: alles aan de kant voor Stukafest

TILBURG – Het zal even passen en meten worden, maar uiteindelijk moeten er zo’n 20 bezoekers passen in de studentenkamer van Emma. Haar kamer is namelijk één van de locaties van Stukafest Tilburg, waar in verschillende studentenkamers verspreid door Tilburg artiesten op komen treden.

Het studentenkamerfestival wordt al enkele jaren georganiseerd en vindt plaats in verschillende studentensteden in Nederland. Comfortabel is het niet altijd, vaak wel verrassend. Want het zijn niet alleen muzikale artiesten die in het hoekje van de kamer staan op te treden. Ook andere disciplines, zoals dans, theater en zelfs een goochelshow, zullen de revue passeren.

Gelijkheid als thema

“Ook zeker gelijkheid tussen mannelijke en vrouwelijke artiesten”, vertelt programmeur Nori Xhofleer over de keuzes die zij gemaakt heeft voor het programma van 2020. “We hebben bijvoorbeeld ook een Dragqueen, dat is dan mooi een balans tussen die twee. Dus op die manier proberen we echt om ieder aspect een beetje te belichten, dit jaar”.

Nog nooit bezocht

‘Kamerhost’ Emma heeft haar kamer beschikbaar gesteld, zonder dat ze ooit zelf een editie van Stukafest heeft bezocht. Ze zal dan ook de hele tijd op haar eigen kamer aanwezig zijn en kan de andere acts niet bekijken. “Ik ben wel nieuwsgierig naar de andere acts, maar ik heb de act die hier komt ook al opgezocht en die lijkt mij erg leuk. Maar ik vind het niet jammer. Ik vind het wel leuk om juist mensen te ontvangen en hier lekker een plaats te geven.”

Stukafest vindt plaats op donderdagavond vanaf 20:30u in Tilburg.

Tijmen Moelker