Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Twee vuurwerkvrije zones tijdens jaarwisseling in Tilburg

Foto: Bram Delmee

Tilburg heeft tijdens de jaarwisseling twee vuurwerkvrije zones. Het ene gebied ligt rond het centrum en de Piushaven en de andere zone ligt in de Reeshof. Op beide locaties staan wel vuurwerkshows gepland tijdens de jaarwisseling.

Compleet vuurwerkvrij
Uiteindelijk is het doel van de gemeente om een compleet vuurwerkvrije stad te worden. De vuurwerkshows in de Reeshof en rondom de Piushaven zijn hierin de eerste stappen. De shows moeten een alternatief worden voor het zelf afsteken van vuurwerk.

Tilburgers kunnen ook een eigen vuurwerkvrije zone aanvragen bij de gemeente. Hiermee kun je ervoor zorgen dat er in jouw buurt tijdens de jaarwisseling ook geen vuurwerk wordt afgestoken. Het afsteken van vuurwerk is dan alleen niet strafbaar in tegenstelling tot de twee grote vuurwerkvrije zones die door de gemeente zijn bepaald.

De vuurwerkvrije zones hadden eigenlijk vorig jaar al ingevoerd moeten worden. Alleen lukte het de gemeente niet om de centrale vuurwerkshows te organiseren vanwege de coronacrisis. De gemeente denkt vooralsnog dat het dit jaar wel lukt.

Pieter Soethout