Twee mannen aangehouden wegens vuurwapenbezit

Een bestuurder van een crossmotor ging er zondag vandoor bij het zien van de politie. De motor had geen kenteken en de man had geen rijbewijs.
foto: Politie

TILBURG – Twee mannen zijn dinsdagavond rond 19:00 uur aangehouden op de Oude Rielsebaan wegens het bezit van een vuurwapen. Eén van de verdachten, een 24-jarige man, zou het wapen eerder die dag hebben laten zien aan zijn moeder. Dankzij de verklaring van ‘een betrokkene’ kon de verdachte ’s avonds in een auto worden aangehouden.

De mannen werden door middel van een zogenoemde uitpraatprocedure uit hun auto gehaald. De 23-jarige man gaf toe in het bezit te zijn van een vuurwapen. Ook besloot de politie een huiszoeking te doen bij de 24-jarige man. Bij de doorzoeking werden pepperspray, illegaal vuurwerk en verschillende soorten drugs aangetroffen. Ook vonden agenten een politiejas in de woning.

Zowel het vuurwapen als de illegale zaken die bij de doorzoeking zijn aangetroffen, zijn in beslag genomen. Naar de gevonden politiejas wordt onderzoek gedaan door de politie.

Dani Mom