Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Twee mannen aangehouden voor het dealen van drugs

Twee bikers belast met horecatoezicht zagen zondag een hen bekende man die verslaafd is aan harddrugs al bellend lopen. Ze zagen toen dat hij kort contact had met een andere man. Ze besloten hem dus te controleren. Hij had net een van de twee mannen gebeld die zouden worden aangehouden voor het dealen van drugs.
Foto: politie

TILBURG – In de voorbije nacht zijn rond 00.45 uur op de Besterdring twee Tilburgers van 28 jaar aangehouden die verdacht worden van het bezit en dealen van harddrugs. Het duo verzette zich hevig bij hun arrestatie. Maar de agenten kregen de agressieve mannen ten slotte onder controle, waarna ze in het cellencomplex zijn ingesloten.

Twee bikers van de politie belast met toezicht op de horeca zagen zondag 9 augustus rond 00.35 uur op de Spoorlaan een hen bekende man die verslaafd is aan harddrugs al bellend lopen. De dienders kregen de indruk dat hij wellicht drugs wilde kopen, en besloten hem dus in de gaten te houden. Ze zagen toen dat hij op het Pascalerf kort contact had met een andere man en daarna iets liet vallen en weer opraapte. Ze besloten hem om die reden te controleren. Hij had twee kleine zakjes met cocaïne vast. En hij gaf ook toe dat hij de drugs net had gekocht. Hij had dus net een van de twee mannen gebeld die zouden worden aangehouden voor het dealen van drugs.

Cameratoezicht

Via Cameratoezicht kregen de agenten door dat de ‘verkoper’ inmiddels op de Besterdring stond en daar in gesprek was met een man in een auto. De agenten fietsten daarheen en controleerden eerst de man die zij bij de drugsgebruiker hadden gezien. Het bleek te gaan om een Tilburger van 28 jaar die al veel vaker met de politie in aanraking is geweest. Bij de controle zette de man het plots op een rennen. Een van de agenten achterhaalde hem, pakte hem vast en bracht hem naar de grond. De verdachte probeerde zich vervolgens met kracht los te trekken. Ten slotte lukte het de agent om hem te overmeesteren en naar de arrestantenbus te brengen. In zijn tasje dat hij om zijn nek had zijn contant geld, twee gripzakjes met hennep en een zakje met drie XTC-pillen aangetroffen.

Omstanders

Ook de andere man met wie hij stond te praten, net als hij een bekende van de politie, is aan een controle onderworpen. Hij bleek een tasje bij zich te hebben met daarin vijf sealbags met elk vijf XTC-pillen. Ook hij sloeg bij de controle op de vlucht. Hij werd toch ook achterhaald en kwam samen met de agent ten val. En hij verzette zich toen, net als eerder de andere verdachte, hevig. Hij maakte trappende bewegingen en schopte daarbij een van de agenten tegen de knie. Enkele omstanders waren hinderlijk aanwezig door de aanhouding op korte afstand te filmen. De arrestant die al in de bus zat probeerde op dat moment van de verwarring gebruik te maken om te vluchten. Maar het lukte de agenten om hem er terug in te duwen. Tot slot zijn beide mannen dan ook naar het bureau gebracht.

Kees-Luc Simons