Brabant herdenkt twee coronajaren in Hasseltse Kapel

De Hasseltse Kapel. (foto: Omroep Tilburg)

Het is twee jaar geleden sinds corona uitbrak in Nederland. In de Hasseltse Kapel in Tilburg kan daarom worden stilgestaan bij de afgelopen tijd. Op 27 februari vindt hier de herdenking plaats met Commissaris van de Koning Ina Adema en burgemeester Theo Weterings.

Precies twee jaar geleden werd de allereerste corona-patiënt opgenomen in het Elisabeth-Tweesteden ziekenhuis in Tilburg. Vorig jaar stond Tilburg hier ook bij stil. Op initiatief van 50PLUS was er in Tilburg een herdenking voor alle Brabantse slachtoffers.

Dit jaar is bij de herdenking Tilburger Bryan Vreijsen aanwezig die vertelt over ‘Brabant Maatjes’, een initiatief dat eenzaamheid onder jongeren probeert tegen te gaan. Zangeres NOEK, student aan de Fontys Rockacademie in Tilburg gaat een liedje opdragen aan de medewerkers van het Catharina Ziekenhuis.

De herdenking is vanaf 17:45 uur live te volgen via de website van Omroep Brabant en via de pagina Herdenking op de website van de gemeente. De uitzending is na de 27e te zien bij Omroep Tilburg.

LEES OOK: Bryann ging door een dal én vond zijn passie, allebei door de coronacrisis

Edita Saakian