Try Out Sports: nieuw seizoen van start gegaan

Bron: gemeente Tilburg

Het nieuwe seizoen van Try Out Sports is officieel van start gegaan. Rolph Dols, sportwethouder in Tilburg, en profbasketballer Nené Kiameso verzorgden de aftrap bij basisschool De Vlashof in Tilburg. De bedoeling van het initiatief is om kinderen nieuwe sporten uit te laten proberen.

Vanaf maandag 27 september kunnen kinderen van 58 basisscholen zich inschrijven voor Try Out Sports. Op deze manier kunnen zij een nieuwe sport, die ze normaal gesproken niet zouden kiezen, uitproberen. Elk jaar krijgen 12.000 kinderen de kans om mee te doen. De meeste clubs en organisaties die meedoen, bieden enkele lessen of trainingen aan.

Belangrijk

Wethouder van Sport in Tilburg, Rolph Dols, geeft aan waarom sporten zo belangrijk is: ‘Sporten is niet alleen goed voor je gezondheid en conditie, maar het zorgt er ook voor dat je nieuwe vriendjes en vriendinnetjes leert kennen. Veel kinderen zijn al lid van een sportvereniging, maar door Try Out Sports kunnen ze ook eens wat anders doen. Zo kun je bijvoorbeeld boogschieten, schaatsen, boksen breakdancen. Try Out Sports biedt een leuke en goedkope manier van kennismaken met andere sporten aan.’

Van proberen naar prof

Naast wethouder Dols was ook 24-jarige prof-basketballer Nené Kiameso aanwezig. Hij is een oud-leerling van basisschool De Vlashof. Hij had een passie voor voetbal, maar door het programma Try Out Sports kwam hij in aanraking met basketbal. Hij bleek talent te hebben en hij werd gescout. Sindsdien speelde hij in Amerika, op verschillende EK’s, de Olympische Spelen en nu is hij prof in Italië. Hij is een voorbeeld van wat een andere sport proberen met je leven kan doen. ‘Ik wil laten zien dat alles mogelijk is als je er maar voor gaat en niet opgeeft. Door mee te doen aan Try Out Sports heb ik mijn passie gevonden en mijn dromen waar kunnen maken.’

Het doel van het programma is dus om kinderen kennis te laten maken met een grote verscheidenheid aan sporten en creatieve activiteiten in Tilburg. Het grote voordeel is dat je niet meteen lid hoeft te worden van een vereniging om een sport te proberen. Het programma vindt plaats rond de herfstvakantie en kinderen kunnen worden ingeschreven tot zondag 17 oktober.

Pieter Soethout