Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburgse man (33) voor tweede keer in twee dagen aangehouden

Een Tilburgse man is woensdag voor de tweede keer in twee dagen, na een achtervolging, aangehouden voor onder meer het rijden onder invloed van drugs en voor het rijden zonder rijbewijs.
Foto: politie

TILBURG – Een man van 33 jaar uit Tilburg is woensdag voor de tweede keer in twee dagen aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Daarnaast werd hij aangehouden voor onder meer het rijden zonder rijbewijs.

Na een korte achtervolging door de politie crashte de Tilburgse man tegen een betonnen wand van een viaduct. Dit vond allemaal plaats in Oosterhout. Kort na de crash is de man aangehouden. 

Agenten zagen de man woensdagochtend rijden op de Hoofseweg in Oosterhout. De Tilburger werd herkend als iemand die vaker zou rijden zonder rijbewijs. Daarom wilden de agenten hem controleren. 

Drugs

Toen de man gecontroleerd werd, bleek hij onder invloed van drugs te zijn. In de auto vonden agenten meerdere zakjes drugs. De man is aangehouden en zijn auto is in beslag genomen. Later die dag doorzocht de politie twee huizen in Oosterhout en Tilburg. In de huizen vonden ze een flinke hoeveelheid drugs. Daarnaast namen ze diverse spullen in beslag in verband met witwassen. 

Twee processen-verbaal

De Tilburger wordt verdacht van het bezitten van drugs, witwassen, het rijden onder invloed van drugs en handel in drugs. Een dag eerder kreeg hij al twee processen-verbaal voor het in bezit hebben van harddrugs en het rijden zonder rijbewijs.

Niels Verdaasdonk