Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburgse Kermis van start: ‘Het mag eindelijk weer!’

De Tilburgse Kermis is vrijdag weer van start gegaan in afgeslankte vorm. De ‘Vakantiekermis’ zoals het door de gemeente genoemd wordt, vindt dit jaar plaats op twee kermisterreinen tussen de Paleisring en het Besterdplein. Dit alles om de verspreiding van het corona-virus zo veel mogelijk tegen te gaan. Ruimer opgezet dan vorig jaar met 140 attracties, maar in de ogen van vele Tilburgers nog niet wat het hoort te zijn.

Om 15.00 uur konden alle attracties van start gaan. Dit jaar om drukte te voorkomen was er geen officiële opening. De eerste bezoekers waren in ieder geval enthousiast. “Wij gaan bijna is alles, behalve de hoge dingen”, vertelt Bruce. Hij is met zijn vrienden op de kermis te vinden en blij het toch doorging. “Het mag eindelijk weer. In coronatijd hebben we niet heel veel kunnen doen en nu is dit weer een beetje open.” Het is bijna weer als vanouds. “Lekker mensen kijken op de terrasjes en genieten van de drukte is het leukste van de kermis”, vertelt een andere bezoeker.

Druktemeters
Dit jaar wordt er gewerkt met stoplichtsystemen bij de verschillende pleinen waar attracties te vinden zijn. De druktemeters worden ingezet om drukte te vermijden en de coronamaatregelen na te leven. Wanneer het te druk wordt, gaan de hekken tijdelijk even dicht. Het is nog de vraag of de 1,5 meter aangehouden wordt in alle drukte en plezier. Tijdens de opening was dat niet overal het geval.

De exploitanten zijn ook opgelucht dat het toch door kon gaan dit jaar. De uitbater van de Rock&Roll is positief gestemd. “We hopen dat we lekker weer hebben en een goede kermis gaan draaien.” Over de drukte tijdens de opening kon hij nog niet veel zeggen. “We gaan het wel zien!”

Julia Meijer