Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburgse horecaondernemers protesteren met paspoppen en knuffelberen

TILBURG – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) riep ondernemers op om dinsdag 2 maart hun terrassen te openen. Dit werd ook in Tilburg volop gedaan. Meer dan 85 terrassen werden weer opgebouwd. De stoelen waren gevuld, niet met mensen, maar met knuffelberen en paspoppen.

Voor veel horecazaken is de maat vol. “We gaan elke dag een stapje achteruit, maar zo langzamerhand staan we met de rug tegen de muur en kunnen we niet meer verder achteruit”, vertelt Michael Cornelia, eigenaar van Lokaal Zeven in Tilburg. “We voelen ons ontzettend tekort gedaan door de overheid. Het is gewoon oneerlijk, alle horeca moet dicht, maar een paar meter verder staan er rijen bij de kassa in de supermarkt.” Ook Leander Willemstein van café De Vos en de Craen, een van de horecaondernemers die meedoen aan de actie, deelt deze mening. Hij hoopt dat de overheid serieus naar de actie kijkt. “Het is natuurlijk een ludieke actie, maar desalniettemin hoop ik dat het kabinet elkaar onderling een berichtje stuurt om er toch nog eens naar te kijken.”

Toeteren

Om één voor twaalf werd er door de horeca massaal getoeterd. Dit hoorde ook bij de actie, de horeca vraagt zo om aandacht voor de gevolgen die de coronacrisis voor ze heeft. Het getoeter was maar van korte duur want om twaalf uur was het weer stil op het Pieter Vreedeplein en het Piusplein.

Niels Verdaasdonk