Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburgse horecaondernemers openen een coronasneltestlocatie

TILBURG – Woensdag 23 december is er een nieuwe coronasnelteststraat geopend aan de Paleisring in het centrum van Tilburg. Café De Lollipop is dankzij het programma ‘Crisis in de tent’ van chef-kok Herman den Blijker en ondernemer Annemarie van Gaal geholpen in tijden van crisis. Het café heeft daarom deze testlocatie geopend.

De nieuwe coronasneltestlocatie van café De Lollipop zit in het pand aan de Paleisring waar voorheen café Skihut heeft gezeten. Café-eigenaren Fransjan en Jeroen van De Lollipop moesten voor maanden het hoofd boven water zien te houden door de coronacrisis. Dat is waarom ze hulp hebben ingeschakeld van het programma ‘Crisis in de tent’ van Herman en Annemarie. De eigenaren laten weten dat veel horecaondernemers erg moeten gaan schakelen in deze tijden van nood. Zij zijn zo samen met Herman en Annemarie op het idee gekomen een snelteststraat in het centrum van Tilburg te openen.

Een coronatest laten doen vinden de meeste mensen eng of spannend. Daarnaast is de test af laten nemen vanuit de auto in de meeste teststraten geen pretje. Het wattenstaafje in je neus en mond en vervolgens weer wegrijden, vertelt Fransjan. Daarom heeft café De Lollipop de testlocatie sfeervol gemaakt dankzij details als vloerbedekking, ledverlichting en een dj. Eigenaar Jeroen laat weten dat de testlocatie op die manier meer een huiskamersfeer krijgt zodat de mensen wellicht meer op hun gemak zijn.

De sneltesten

De eigenaren van De Lollipop zijn opgeleid om coronatesten af te nemen en hebben hulp van EHBO-medewerkers en mensen van het Rode Kruis. De Lollipop heeft daarnaast een bedrijf ingehuurd dat software levert waarmee mensen binnen vijftien minuten de uitslag van de test hebben. Fransjan en Jeroen laten weten: “Wij zijn opgeleid om de testen af te mogen nemen. Alleen in de praktijk zullen wij meer de mensen ontvangen en positieve testen nabellen.”

Janneke Timmermans