Tilburgse horeca bereidt zich voor op eventuele heropening

TILBURG – In de laatste persconferentie werd duidelijk dat horecagelegenheden die bij hotels horen weer open mogen voor hun gasten. Het restaurant en het grand café van hotel Mercure maken hier dankbaar gebruik van. Vanaf deze week openen zij weer hun deuren voor de hotelgasten. Ook andere horecagelegenheden maken zich klaar voor de heropening.

Op anderhalve meter afstand gaan Puur en Taste! weer aan het werk. De restaurants hebben een hoop maatregelen genomen om zo min mogelijk contact met hun gasten te hebben. “We zetten het eten op de hoek van de tafel neer en wanneer wij weg zijn, kunnen de gasten het pakken,” zegt restaurantmanager van grand café Puur, Mandy Princen. “We hebben flink moeten schrappen in het aantal zitplaatsen, maar op die manier kunnen we op een goede afstand de gasten toch bedienen,” aldus restaurantmanager van Taste!, Kees Verlaan. 

“Dit gaat heel erg tegen mijn horeca-natuur in, maar aan de andere kant stimuleert het wel de ondernemingszin”

Het merendeel van de Tilburgse horeca mag voorlopig nog niet aan de slag. Toch zijn er verschillende horecagelegenheden die zich al wel voorbereiden op de heropening. Restaurant Peerkes Hoeve heeft scheidingswanden tussen de tafels geplaatst en maatregelen genomen om op anderhalve meter afstand de gasten te kunnen ontvangen. Om dit te regelen, had het restaurant natuurlijk wel geld nodig. Gasten konden daarom alvast cadeaubonnen kopen voor de barbecue die eigenaar Arjan Vermeulen zelf gaat houden wanneer het restaurant weer open mag. “Dit gaat heel erg tegen mijn horeca-natuur in, maar aan de andere kant stimuleert het wel de ondernemingszin”, zegt Vermeulen. “Voor de creativiteit is deze periode wel goed, maar leuk is anders.”

Samenwerking

Zowel Taste! als Peerkes Hoeve werken samen met andere lokale ondernemers. Taste! maakt zelf op vrijdag en zaterdag gebruik van haar keuken en de rest van de week zijn andere restaurants welkom om voor de hotelgasten te koken. Peerkes Hoeve heeft schilderijen van een lokale kunstenares in haar restaurant gehangen en afscheidingswanden laten maken door een van haar vaste gasten. “Het is erg belangrijk om samen te werken, want we hebben er op het moment allemaal last van. Laten we proberen om het elkaar een beetje makkelijker te maken,” aldus Vermeulen. 

Frederique Huting