Tilburgse arrestant overleed door cocaïnevergiftiging

De man die in januari overleed op politiebureau Leijdal in Tilburg, had een cocaïnevergiftiging. De Rijksrecherche heeft onderzoek gedaan naar het sterfgeval. Volgens het Openbaar Ministerie valt de politie de dood van de man niet te verwijten.

Op de Sinopelstraat in Tilburg werd op 13 januari een 47-jarige man door burgers in bedwang gehouden. Hij was betrokken bij een verkeersongeval en er vandoor gegaan. Agenten hebben de bestuurder vervolgens aangehouden voor rijden onder invloed. De man maakte een verwarde indruk en wilde geen blaastest doen.

Hij is daarna met een politieauto naar bureau Leijdal aan de Ringbaan-Zuid gebracht. Daar aangekomen en onderweg naar zijn cel, kon de man steeds moeilijker op zijn benen staan. Niet veel later werd hij onwel en moest hij gereanimeerd worden. De man overleed korte tijd daarna ondanks de inspanningen van agenten en medisch personeel.

Het is normaal dat de Rijksrecherche onderzoek doet bij het overlijden van een arrestant. “Het overlijden wordt verklaard aan de hand van cocaïnevergiftiging”, zo stelt het OM nu en daarom valt de politie niets te verwijten.

LEES OOK: Tilburger overleden op politiebureau na rijden onder invloed

Collin Beijk