Tilburger opgepakt voor brand in appartementencomplex

Foto: Politie

De politie heeft vrijdag een 25-jarige Tilburger opgepakt in Den Bosch. Hij wordt verdacht van brandstichting donderdag in een appartementencomplex aan de Capucijnenstraat in Tilburg.

Omdat het vermoeden bestond dat de brand in het Tilburgse appartementencomplex was aangestoken, is er donderdagmiddag lange tijd onderzoek gedaan. De politie gaf direct aan op zoek te zijn naar een verdachte. Uiteindelijk is die vrijdag aangehouden in Den Bosch. Het is onduidelijk of het om een bewoner gaat, hij zit nog vast voor verhoor.

Het vuur werd rond 13:10 uur ontdekt in een van de kamers. Bij de brand donderdagmiddag kwam veel rook vrij. Naast de bewoners moesten ook de nodige dieren geëvacueerd worden. Daarbij ontsnapte één hond. Een persoon ademde rook in en moest ter plekke behandeld worden door ambulancepersoneel.

Onbewoonbaar
Hoewel de brand niet uitslaand was, is de schade in het complex enorm. Het duurde drie uur voordat de brandweer het vuur gedoofd had. De bewoners kunnen voorlopig niet terug. Ze hebben donderdag onder begeleiding persoonlijke spullen mogen verzamelen en zijn elders ondergebracht.

In het complex wonen zeven mensen onder begeleiding via hulpverleningsorganisatie Springplank013. Eerder werd gemeld dat het om een studentenhuis zou gaan, maar dat bleek niet te kloppen.

LEES OOK: Brand in studentenhuis aangestoken, politie zoekt dader

Collin Beijk