Tilburger op heterdaad betrapt bij explosie in Rotterdam

Twee jongens zijn ingesloten op verdenking van zware mishandeling die plaatsvond aan de Spoordijk, en worden woensdag gehoord. Maar de politie is nog op zoek naar een derde verdachte.
Foto: politie

De politie arresteerde een 21-jarige man uit Tilburg in Rotterdam. Dit gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag 18 april in verband met een explosie aan de Maracas.

De explosie vond rond twee uur ’s nachts plaats in Rotterdam. De knal werd opgemerkt door omstanders in de straat. Er raakte niemand gewond bij het incident. Wel ontstond er schade aan een lamp als gevolg van de kracht van de explosie.

Vlak daarna werd een persoon gezien, die snel op een scooter van de locatie wegvluchtte. De politie heeft de verdachte kort daarna kunnen arresteren in de nabije omgeving, na een achtervolging in de buurt van de explosie.

Bij de arrestatie werden verdachte voorwerpen aangetroffen. Momenteel onderzoekt de politie of er sprake is van een conflict in de relationele sfeer als mogelijke aanleiding van de explosie. Het onderzoek naar de exacte omstandigheden van het incident is nog gaande. “Op dit moment kunnen we nog geen informatie geven over de voorwerpen,” zegt een woordvoerder van de politie regio Rotterdam. “Verder wordt nog onderzocht of er andere personen bij het incident betrokken waren en de rol en het motief van de verdachte.”

De verdachte zal morgen voor de rechter-commissaris worden voorgeleid. De politie roept eventuele getuigen op om zich te melden. Zij kunnen hier informatie te delen die kan bijdragen aan het verdere onderzoek naar de explosie in Rotterdam.

LEES OOK
Mensen met fatbikes opgelet: politie gaat strenger controleren

Tristan Kans