“Tijd van omelet voor vegetariër is voorbij”

Het wordt er in de Tilburgse keukens niet makkelijker op: Steeds meer mensen komen met aanvullende wensen voor het menu. Natuurlijk zijn restaurants al gewend om rekening te houden met allergenen, maar met een toenemend aantal vegetariërs en veganisten is het soms een behoorlijke uitdaging om een passend gerecht voor te schotelen. Bij het eerste…

Het wordt er in de Tilburgse keukens niet makkelijker op: Steeds meer mensen komen met aanvullende wensen voor het menu. Natuurlijk zijn restaurants al gewend om rekening te houden met allergenen, maar met een toenemend aantal vegetariërs en veganisten is het soms een behoorlijke uitdaging om een passend gerecht voor te schotelen.

Bij het eerste sterrenrestaurant van Tilburg, Monarh, kunnen de koks vrijwel overal rekening mee houden. Tenminste, als het vooraf door de gasten wordt doorgegeven. Er wordt dan een passend alternatief gezocht, waarmee de kwaliteit van het gerecht behouden wordt.

Dat is niet iets wat alleen in de keuken van Monarh aan de hand is: Tijdens de horecaopleiding is er al aandacht voor. Bijvoorbeeld bij De Rooi Pannen, waar de leerlingen ook om moeten leren gaan met de eisen en wensen van de gasten.

Omroep Tilburg