Tegenstander Willem II geteisterd door corona en wil uitstel duel

Foto: Omroep Tilburg

PEC Zwolle heeft de KNVB gevraagd om de wedstrijd tegen Willem II vrijdagavond uit te stellen. De Overijsselse club kampt met de nodige coronabesmettingen binnen de selectie.

De KNVB bevestigt dat er uitstel is aangevraagd door PEC Zwolle, maar dat er nog geen besluit is genomen of de uitwedstrijd van Willem II ook daadwerkelijk verplaatst wordt. Hoeveel spelers er bij PEC Zwolle besmet zijn met het coronavirus is niet bekend.

De wedstrijd in Zwolle stond gepland voor vrijdagavond acht uur. PEC-trainer Dick Schreuder bevestigt bij ESPN dat hij ‘veel problemen heeft’.

Voor Willem II zou uitstel van de hervatting van de competitie niet heel ongunstig zijn. De Tilburgers kende een lastige voorbereiding tijdens de winterstop doordat corona ervoor zorgde dat oefenwedstrijden door de tegenstanders werden afgezegd.

De club uit Tilburg kampte zelf ook met de nodige coronabesmettingen binnen de selectie tijdens de winterstop. Bij de laatste training woensdag waren al deze spelers weer aangesloten.

Willem II kende een dramatische eerste seizoenshelft en verloor de negen laatste wedstrijden. De Tilburgers staan op dit moment veertiende in de eredivisie met achttien punten.

LEES OOK: Oefenduel Willem II weer afgelast, FC Utrecht is bang voor corona

Collin Beijk