Taxistandplaatsen alleen voor vignethouders tijdens Carnaval

Tilburg – Een grote toestroom van taxi’s, ongeregeldheden en verkeersonveilige situaties op de taxistandplaatsen tijdens grote evenementen. Dat waren veelvoorkomende problemen die mede veroorzaakt werden doordat er te veel taxi’s waren in relatie tot het aantal taxistandplaatsen.

Naar aanleiding van de ontstane problemen en ook diverse klachten is er overleg geweest. De Tilburgse taxibranche is met het voorstel gekomen voor het invoeren van een taxivignet tijdens Carnaval 2018.  

Gemeente Tilburg heeft besloten hieraan mee te werken en hiervoor maatregelen te treffen. Taxi’s die in het bezit zijn van een vignet, mogen tijdens Carnaval 2018 gebruikmaken van de taxistandplaatsen waaronder aan de Spoorlaan, Heuvelring, Heuvel, Piusplein, Piusstraat en Schouwburgring.

Tevens heeft de gemeente Tilburg onlangs aangekondigd dat in overleg met de taxibranche is besloten dat vanaf 1 januari 2019 de taxi’s in Tilburg een speciaal taxivignet moeten voeren. Dit vignet werkt als kwaliteitskeurmerk.

Chauffeurs met een vignet kennen de weg in Tilburg, weigeren geen korte ritten, zijn representatief, gastvrij en betrouwbaar. Stichting Brabantse Kwaliteitstaxi gaat de chauffeurs opleiden, toetsen en de vignetten uitreiken.

Wethouder Mario Jacobs: “De taxibranche is gebaat bij goede chauffeurs die hun klanten netjes van A naar B brengen. Als stad willen we kunnen rekenen op betrouwbare en representatieve chauffeurs.”

Omroep Tilburg