Storm zorgt voor topdrukte bij ETZ

TILBURG – De harde wind van donderdag heeft gezorgd dat het een drukke dag was op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ETZ. Het Tilburgse ziekenhuis kreeg 20 patiënten extra ten opzichte van een reguliere donderdag te verwerken.

“Veel kneuzingen, botbreuken en auto-ongevallen” kwamen volgens Harm van de Pas, medisch manager van de Spoedeisende Hulp op locatie Elisabeth, voorbij. Door de extra drukte moest zelfs het rampenopvangplan van het ziekenhuis in werking worden gesteld. Dat plan houdt in dat er extra personeel wordt opgeroepen en dat een beleidsteam de gang van zaken en de capaciteit van het ziekenhuis nauwlettend in de gaten houdt.

Het ziekenhuis is altijd voorbereid op situaties zoals het noodweer van vandaag. “Daar hebben we een uitgebreid integraal crisisplan voor waarin allerlei scenario’s staan beschreven en dat wordt regelmatig geoefend, zodat we weten wat we moeten doen op het moment dat het gebeurt.

Overigens was de topdrukte op de Spoedeisende Hulp niet de enige manier waarop het ziekenhuis te maken kreeg met de storm: ook op de parkeerplaats van locatie TweeSteden waren de gevolgen goed te merken. Een boom kwam daar namelijk op een geparkeerde auto terecht.

[mh_media type=video]

Omroep Tilburg