Stempassen van 1.600 Goirlenaren ongeldig verklaard door fout PostNL

Zo’n 1.600 inwoners van de wijk de Hellen in Goirle moeten nog even wachten op hun stempas. Door een fout in de postbezorging zijn 47 postcodes in de wijk overgeslagen. Die stempassen zijn ongeldig verklaard.

Over twaalf dagen mogen we in Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamer verkiezingen. De meeste stemgerechtigden hebben al ruim een week de stempas binnen, maar dat geldt niet voor ruim 1.600 Goirlenaren. PostNL sloeg hun postcode in de wijk De Hellen over.

Ongeldig
De gemeente laat weten te zorgen dat alle stemgerechtigden in Goirle op tijd hun stem kunnen uitbrengen. Toch is nog even spannend. Het maken en verzenden van 1.600 vervangende stempassen is een flinke klus. PostNL laat weten extra alert te zijn om te zorgen dat de stempassen op tijd bezorgd worden.

De niet bezorgde stempassen zijn al ongeldig gemaakt. De leden van stembureaus in Goirle moeten op 22 november ook goed opletten. ‘Er zijn 1.600 stempassen ongeldig gemaakt. We zullen maatregelen nemen om te zorgen dat het controleren van de geldigheid van de stempassen goed verloopt’, laat gemeente Goirle weten.

De inwoners krijgen voor 22 november een nieuwe, vervangende stempas. Daar hoeven ze zelf niks voor te doen. Goirlenaren uit de wijk die zelf online al een vervangende pas hebben aangevraagd, krijgen die toegestuurd.

Edita Saakian