Spoorpark Live bijna klaar voor eerste editie: ‘Zó tof dat dit kan’

Het festivalterrein van Spoorpark Live vorig jaar vanuit de Kempentoren (foto: Edita Saakian).

De eerste editie van Spoorpark Live kan bijna losbarsten. Het festival zal zo’n 8500 bezoekers naar het groene hart van Tilburg trekken. Met nog maar één dag te gaan, durft parkmanager Sophie Peters eindelijk met trots naar het terrein te kijken. “Ik vind het vooral zo tof dat je als park ook ineens kan worden omgetoverd tot festivalterrein.”

Als sinds vorige week is het een komen en gaan van vrachtwagens en bouwwerken. Met man en macht is het park in een mum van tijd omgedoopt tot een volwaardig festivalterrein. Op een aantal decorzaken en de laatste leveranciers na, is het Spoorpark zo goed als klaar voor het startschot.

“We hebben dit als park nog nooit gedaan en dat geldt ook voor de organisatie achter het festival.”

Het is de eerste keer dat het park zo groots uitpakt met een tweedaags festival. “We hebben dit als park nog nooit gedaan, maar dat geldt ook voor de organisatie achter het festival. Een festival midden in de stad in een park, dat is een hele operatie”, vertelt Peters.

Het terrein was namelijk tijdens de opbouwfase ook gewoon een openbaar park. Een combinatie die lastiger bleek dan gedacht, vertelt Sophie: “Mensen wilden door het mooie weer ook graag in het park zijn en tegelijkertijd wil je de mensen van de organisatie gewoon hun werk laten doen.”

“We realiseren ons dat er geluidsoverlast zal zijn, maar als je mooie feesten wil voor Tilburgers, hoort dat erbij.”

Omwonenden werden donderdagavond door het festival uitgenodigd om alvast een kijkje te nemen. Sophie: “Het enthousiasme van de omwonenden maakt me ook blij. We realiseren ons dat er geluidsoverlast zal zijn, maar als je mooie feesten wil organiseren voor Tilburgers, hoort dat er bij.”

Edita Saakian