Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Spookrijders waren op de vlucht voor de politie na schietpartij

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.

De spookrijder, die zondagavond op de A16 om het leven kwam, was op de vlucht voor de politie na een schietpartij in Roosendaal. De man van 33 uit Tilburg ging er met hoge snelheid vandoor richting Breda.

Toen hij ter hoogte van Prinsenbeek tegen het verkeer in ging rijden, staakte de politie de achtervolging. Vervolgens knalde de Tilburger op een tegemoetkomende auto. De 54-jarige bestuurder van die auto kwam daarbij om het leven. Ook een medepassagier van 17 jaar van de vluchtauto kwam om, meldt Omroep Brabant.

In de vluchtauto zat ook nog een man van 19 uit Drunen. Die raakte zwaargewond. De inzittenden van de spookrijdende auto werden achtervolgd na een schietpartij eerder op de avond aan de Burgerhoutsestraat in Roosendaal. In de auto werd na de aanrijding een vuurwapen gevonden. De man van 19 wordt verdacht van de schietpartij.

Rond 23.15 uur reed de Tilburger met zijn Seat Leon tegen het verkeer in de A16 op ter hoogte van Prinsenbeek. Daar botste de auto met hoge snelheid op een tegemoetkomende auto.

In de auto waar de spookrijder op knalde zat een 54-jarige man uit Rotterdam achter het stuur. Hij kwam daarbij om het leven. Twee andere inzittenden van deze Opel Agila, een moeder en haar dochter (14 en 51 jaar) uit Antwerpen raakten gewond. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De hond die in de auto zat overleefde de botsing niet.

Bij de schietpartij aan de Burgerhoutsestraat in Roosendaal raakte een 19-jarige Roosendaler gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Toen een auto die voldeed aan het signalement rond 23.15 uur een politie-eenheid op de A58 tussen Roosendaal en Breda passeerden reden zij er achteraan. Maar ze verloren het voertuig, dat er met gedoofde lichten en hoge snelheid vandoor ging, al snel uit het zicht.

Daarna zag een andere politie-eenheid het voertuig op de A58 richting Breda. Maar vanwege de hoge snelheid kwamen ook zij niet in de buurt. Kort daarna reden de vluchters in tegengestelde richting de A16 op bij Prinsenbeek. Politie-eenheden staakten toen de achtervolging.

LEES OOK:
Drie doden en drie gewonden na aanrijding met Tilburgse spookrijder

Omroep Brabant