Slangenexpert denkt dat ontsnapte slang zich achter een gipsmuurtje verstopt

De groene mamba (foto: gemeente Tilburg)

De giftige slang die dinsdag ontsnapt zou zijn uit de Goudenregenstraat, zit volgens slangen expert Walter Getreuer gewoon nog in huis. Hij zegt tegen Omroep Brabant dat hij samen met zijn speurhond het huis heeft doorzocht en zo tot een conclusie kon komen.

Dinsdagochtend werd bekend dat een giftige groene mamba uit een huis in Tilburg nergens te bekennen was. De politie bracht meteen een waarschuwing naar buiten en zelfs internationale media pakten het nieuws op.

Hyperventileren
De politie kon de buurtbewoners al snel geruststellen; toen was het namelijk al voor 99 procent zeker dat de slang nog ergens in huis verstopt zat. Dat kan slangenexpert Walter Getreuer bevestigen.

Met een speurhond ging hij in het huis opzoek naar mogelijke aanwijzingen. “De eigenaar heeft gaten in de muur gemaakt. Bij één gat ging mijn hond zitten en hyperventileren. Dat is een heel duidelijk teken dat hij iets ruikt. De hond ging ook zitten bij het gereedschap dat de eigenaar van de slang gebruikt om de slang op te pakken”, zegt hij tegen Omroep Brabant.

Een woordvoerder van de politie laat weten nog steeds geen meldingen gehad te hebben over de groene mamba. Dat hij dus ergens op een warm plekje zit, zoals achter een gipswand, is heel zeker. De eigenaar van het huis zal de slang moeten vangen. De enige manier is om de gipswand verder af te breken.

Edita Saakian