Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Scooterrijder twee keer op de bon wegens rijden onder invloed

Tilburg – In de categorie ‘Dingen die onverstandig zijn om te doen als je net bent bekeurd wegens rijden onder invloed’ staat wegrijden op je scooter toch wel hoog op het lijstje. Toch is dat precies wat een 28-jarige Tilburger zondag in de vroege ochtend heeft gedaan.

De bestuurder was die nacht al een keer gewaarschuwd door de politie, nadat een medewerker van cameratoezicht zag hoe de man op een scooter stapte en wilde wegrijden. Met de waarschuwing op zak stapte de man achterop de fiets bij vrienden, maar even later besloot hij toch om zijn scooter te pakken. Ook dit werd gezien door cameratoezicht, waarna een motoragent de achtervolging inzette. Deze kwam al snel ten einde toen de scooterrijder de macht over het stuur verloor en viel.

De man werd daarna meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat de bestuurder vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd daarom ingevorderd en de man kreeg een proces-verbaal.

Je zou denken dat de man hiermee zijn lesje geleerd zou hebben, maar het tegendeel is waar: Eenmaal buiten bij het politiebureau, liep de man direct naar zijn scooter en reed erop weg. Opnieuw kon hij worden aangehouden door een motoragent. Behalve het rijden onder invloed reed de man nu ook nog eens met een ingevorderd rijbewijs. De zaak is overgedragen aan de officier van justitie.

Tijmen Moelker