Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Scooterrijder aangehouden nadat hij politieauto ramt

Maandag zien twee agenten rond 15.00 uur een scooter rijden met hoge snelheid. Zij rijden dan met hun voertuig een stukje fietspad op om de man aan te spreken. Maar de scooterrijder stuurt zijn scooter opzij, negeert rood licht en rijdt weg.
foto: Valeriia Miller / Pexels

TILBURG – Agenten zagen maandag 27 juli in de Reeshof een scooter met hoge snelheid over de Langendijk rijden. Zij blokkeren de scooter om hem mee te nemen naar de rollerbank, maar dan gaat de bestuurder ervandoor en rijdt hij daarna ook nog tegen hun voertuig aan. Tot slot weten ze hem toch aan te houden en mee te nemen naar het bureau.

Rond 15.00 uur zien twee agenten de scooter rijden. Zij rijden dan met hun voertuig een stukje het fietspad op om de man aan te spreken. Maar de scooterrijder, een man van 25 uit Den Haag, stuurt zijn scooter opzij, negeert rood licht en vlucht weg in de richting van de Karel Boddenweg.

De agenten achtervolgen de scooter met licht- en geluidssignalen om hem te laten stoppen. Als zij naast hem rijden geven ze de man een stopteken, waarna hij het voertuig van de twee agenten raakt. De bestuurder stuurt zelfs nog een keer naar het voertuig toe, maar hij komt dan zelf ten val.

Aanhouding

Bij controle blijkt dat de man drugs bij zich had. Ook bleek dat het kenteken van de scooter gestolen was. De man moest ter plaatse een drugs- en blaastest doen. Hij bleek toen ook onder invloed van drugs te zijn. De scooterrijder is aangehouden al met al op verdenking van heling van het kenteken, negeren van een stopteken en rijden onder invloed.

Kees-Luc Simons