Schoonmaakactie in Tilburgse Piushaven tijdens NLdoet

TILBURG – Zaterdag 14 maart vindt in Tilburg een grote schoonmaakactie plaats. Dan wordt het zwerfafval rondom de Piushaven weer opgeruimd in samenwerking met NLdoet en Stichting Thuishaven Tilburg. De vrijwilligers verzamelen om 9:00u bij de Piushaven en maken schoon tot ongeveer 12:00u. Iedereen is welkom. Ook kinderen zijn welkom, maar dan wel onder begeleiding van een volwassene.

Flinke klus

De schoonmaakactie vindt plaats zich in een groot gebied. Vanaf de kop van de Piushaven, langs beide zijden, tot het Wilhelminakanaal. Vervolgens linksaf tot de brug bij de Bosscheweg en rechtsaf tot de Roeibaan. Zo werken verschillende ploegen langs de hele Piushaven, om alles zo schoon mogelijk te krijgen.

16e editie van NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert ieder jaar in maart NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Daarbij doen elk jaar ook ongeveer 100 vrijwilligers mee die de Piushaven schoon gaan maken. NLdoet organiseert dit soort acties door heel Nederland en elke keer verbindt het de samenleving in de stad of wijk. Dit jaar wordt het de 16e editie van NLdoet.

De initiatiefnemers van de schoonmaakactie in de Piushaven zoeken nog vrijwilligers.

Tijmen Moelker