Scholieren 2College Durendael winnen Junior Company van het Jaar

De scholieren van 2College Durendael Pepyn, Bianca, Imke en Richard kunnen hun geluk niet op nu ze de titel Junior Company van het Jaar winnen. Ze kwamen in aanraking met deze competitie via het vak ‘ondernemerschap’, waar ze tips en tricks over ondernemerschap kregen.
v.l.n.r.: Richard, Bianca, Imke en Pepyn, winnaars van de Junior Company van het Jaar | Foto: Omroep Tilburg

OISTERWIJK – Vier leerlingen van het 2College Durendael in Oisterwijk zijn verkozen tot Junior Company van het Jaar 2020 met hun bedrijf Textwels. Textwels ontwikkelt verkoelende sporthanddoeken in een bidon. De prijs werd afgelopen dinsdag via Zoom uitgereikt: een bokaal en een workshop.

De scholieren van 2College Durendael Pepyn, Bianca, Imke en Richard kunnen hun geluk niet op nu ze de titel Junior Company van het Jaar winnen. De scholieren kwamen in aanraking met deze competitie via het vak ‘ondernemerschap’ op school, hier kregen zij tips en tricks over ondernemerschap. Met die enige tips en tricks die ze via het vak opdeden zijn ze dus zelf aan de slag gegaan. “We wilden eerst een handdoek voor in de douche ontwikkelen, maar toen zagen we een handdoek met een bidon en kwam het idee om dit te combineren. Want zoiets hadden wij nog nooit gezien. Van daaruit zijn we gaan kijken hoe dit te maken valt. Financieel moest het ook kloppen en via een enquête hebben we beoordeeld of er ook vraag naar was”, vertelt Imke.

Corona

Door corona is alles wel een beetje anders gelopen. Bianca, een van de teamleden, zegt het volgende hierover: “De wedstrijd begon met een pitch waarin we ons idee moesten uitleggen en we moesten het idee promoten op social media. Verschillende evenementen in bijvoorbeeld Amsterdam of Rotterdam konden door het virus helaas niet doorgaan.”

Lessen

Uit de wedstrijd zijn ook lessen getrokken op het gebied van samenwerken, maar hebben we ook geleerd dat je het vele werk wat je onder handen hebt niet moet onderschatten. Teamlid Richard leerde veel over samenwerken: “Op sommige momenten moet je gewoon even goed serieus zijn en naar elkaar luisteren en niet vervelend doen. Als iemand dat wel doet moet je dat negeren. Samenwerken is heel belangrijk.” Pepyn voegt daar nog aan toe dat onderschatting ook gevaarlijk is: “Het lijkt altijd een stuk makkelijker dan dat het is. Er komt zoveel bij kijken, ook veel dingen waar je nooit over na hebt gedacht. Daardoor duurt alles veel langer dan je van tevoren had gedacht.”

Rick Kraaijeveld