Schietpartij in Tilburg: ‘Twee mannen met bivakmutsen vluchtten op scooter’

In de afgezette straat staan talloze politievoertuigen (foto: Omroep Brabant).

De buurt trilt nog na dinsdagochtend, na een fatale schietpartij aan de Borselestraat in Tilburg. Twee buurtbewoners zagen en hoorden midden in de nacht wat er gebeurde. Ze zagen ’twee forse, vitale mannen’ wegrennen. “Ze waren volledig in het zwart gekleed.”

De schietpartij gebeurde rond kwart voor twee in de nacht, toen het 37-jarige slachtoffer thuiskwam. Voor zijn huis werd hij neergeschoten.

“Ze renden supersnel door de straat.”

“Ik hoorde twee salvo’s”, vertelt een van de buurtbewoners aan Omroep Brabant. Hij woont een stukje verderop. “Vervolgens zag ik twee mannen supersnel bij mij door de straat rennen. Ze hadden een muts of bivakmuts op, ik zag geen gezichten. Ze renden naar hun scooter hier aan het eind van de straat en toen reden ze weg.”

Volgens hem was er sprake van een heel gerichte actie. “Ze wisten overduidelijk precies waar ze heen moesten rennen.” In de buurt waar de mannen op de scooter sprongen, zou iets in de bosjes zijn gevonden. Wat dit is, is niet bekendgemaakt.

“Ik voelde geen hartslag.”

Op de achtergrond hoorde de buurtbewoner korte tijd later een vrouw gillen. “Binnen no time was er veel politie en kwamen er hulpdiensten enzo.”

Een buurvrouw probeerde het slachtoffer nog te reanimeren. “Maar ik wist meteen dat het geen zin had. Ik voelde geen hartslag. Hij was lijkbleek en ik zag kogelgaten. Zijn vriendin was in alle staten. Die rende rond en was aan het schreeuwen, huilen en bellen. Ik heb vervolgens de hulpdiensten gebeld en iedereen laten komen.”

LEES OOK:
Buurvrouw probeerde doodgeschoten man nog te redden: ‘Ik zag de kogelgaten’
Man doodgeschoten voor huis in Tilburg: ‘Gebeurde in koelen bloede’

Omroep Brabant