Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Schaatsen bij de Piushaven kan deze winter niet door werkzaamheden

Een baggerschip in de Piushaven (foto: gemeente Tilburg)

Schaatsen in de Piushaven is deze winter niet mogelijk. Dat komt door werkzaamheden van de gemeente. De bodem wordt vrijgemaakt van modder, zodat er schepen kunnen blijven varen.

Het is inmiddels een stukje warmer en het is flink aan het dooien. De laatste weken was het juist erg koud en daardoor was schaatsen op natuurijs even mogelijk. Mocht het deze winter nog eens zo hard gaan vriezen dan schaatsen de Tilburgers in ieder geval niet bij de Piushaven.

Modderige bodem
De gemeente gaat de modderige grond van de bodem afhalen. Hiermee zorgt ze ervoor dat ook grotere schepen door de haven kunnen blijven varen. Deze liggen namelijk dieper in het water en kunnen vast komen te zitten in die modder. Daarom vaart er de komende maanden een baggerschip door de haven. Schaatsen gaat daardoor niet meer.

Eerst zal het schip vooral te vinden zijn tussen D’n Ophef en de binnenstad. In de tweede fase van de werkzaamheden juist tussen D’n Ophef en het Wilhelminakanaal. De brug blijft wel open voor verkeer. Wel zal hij wat vaker dicht zijn, omdat het baggerschip erlangs moet.

Tot begin februari
De werkzaamheden zouden op 3 februari voorbij moeten zijn. Al ligt deze datum niet vast. Het zou ook kunnen dat ze eerder of later klaar zijn. Dat ligt aan het weer. Als het na 3 februari toch nog een langere tijd vriest, kunnen we misschien nog wel schaatsen bij de Piushaven.

Pieter Soethout