Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Ringbaan-West afgesloten, nieuwe dempende asfaltlaag

Bron: Jostijn Ligtvoet

Ringbaan-West wordt afgesloten voor werkzaamheden. De gemeente gaat een geluid reducerende asfaltlaag plaatsen. Eigenlijk zou het werk in één weekend gedaan moeten zijn, maar door de weersverwachting van zondag worden de werkzaamheden deels naar volgend weekend verplaatst.

De werkzaamheden beginnen op vrijdag 1 oktober om 19:00 uur en duren tot zaterdag 2 oktober om 18:00 uur. Werkzaamheden beginnen op vrijdag 1 oktober om 18:00 uur. Tussen deze tijden is een deel van de Ringbaan-West dus af gesloten. De werkzaamheden zouden eigenlijk ook op zondag en maandagochtend plaatsvinden, maar door de weersvoorspelling van zondag stelt de gemeente dit uit naar volgend weekend. De precieze tijden voor het tweede weekend zijn nog niet bekend.

Geen hinder voor fietsers
Niet de hele Ringbaan-West krijgt een nieuwe dempende asfaltlaag. Alleen aan het stuk tussen de Burgemeester Rauppstraat en de Van Limburg Stirumlaan werken ze dit weekend. Daardoor is het niet mogelijk om vanaf de Ringbaan-West richting de Baroniebaan en Bredaseweg te rijden. Beide rijrichtingen zullen verkeershinder ondervinden. De gele omleidingsborden langs de weg geven aan hoe het verkeer moet rijden. Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder van de afgesloten Ringbaan-West.

Het gebied waar de nieuwe asfaltlaag wordt aangelegd.

Pieter Soethout