Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Restaurant in Tilburg wil personeel uitlenen: ‘Ze kunnen heel hard werken’

Foto: Facebook Good Mood

Nonja van der Steen runt samen met haar man Willem dinerrestaurant Good Mood aan de Piushaven in Tilburg. Ze hebben vijftien mensen in dienst maar nu de zaak al om vijf uur dicht moet, is er niet genoeg werk. Daarom plaatste Nonja een oproep op Twitter: “Ik zoek Brabantse ondernemers die mee willen denken met mij. Heb jij personeelstekort? Ik heb personeel over!”

Nonja is een positief mens. Ze heeft er veel voor over om haar horecafamilie, zoals ze haar personeel noemt, aan zich te binden. “Ik weet dat er bedrijven zijn die nog steeds om mensen zitten te springen. Bijvoorbeeld bij postorderbedrijven of in de logistiek. Ik heb zitten nadenken: kunnen wij niet iets voor ze doen?” vertelt ze aan Omroep Brabant.

“In de vorige lockdown hebben we alles geschilderd.”

Willem en Nonja willen wel graag op hun eigen stek aan de Piushaven in Tilburg het werk uitvoeren. Willem: “Laat bedrijven maar komen met een pallet met spullen waar wij nog iets voor moeten doen. En als ze geen tijd hebben om het te brengen, dan ga ik het wel halen.” Nonja: “We kunnen voor H&M de retouren verzorgen. Of maaltijdpakketten inpakken voor HelloFresh. Ik noem maar wat voorbeelden. We hebben een geweldig team dat hard kan werken.”

Willem en Nonja van der Steen van Good Mood

Het echtpaar laat het personeel niet graag gaan. Het werk moet in eigen huis uitgevoerd kunnen worden. “We willen graag het familiegevoel behouden”, zegt Nonja. “zodat we als we weer helemaal open mogen, iedereen weer gewoon bij onszelf kunnen inzetten. In de vorige lockdown hebben we alles geschilderd met z’n allen. Nu hebben we alles gepoetst, maar op een gegeven moment is alles hier binnen wel gedaan.”

“Daar moet toch iets moois uitkomen?”

De oproep op Twitter heeft nog niet zoveel reacties opgeleverd, maar het echtpaar blijft positief. Nonja: ”Ik wil graag verbinden, verschillende werelden bij elkaar brengen. Daar moet toch iets moois uit voortkomen?”

LEES OOK:
Horeca doordeweeks massaal dicht, maar het is druk bij wie wel open is

Omroep Brabant

Deze website maakt gebruik van cookies en externe diensten die op hun beurt ook cookies gebruiken om deze website optimaal te laten functioneren. Bekijk onze cookie-beleid pagina voor meer informatie of klik op 'Accepteren' om verder te gaan.

Cookie-instellingen

Hieronder kun je aangeven welke cookies wij mogen plaatsen tijdens jouw gebruik van deze website. Klik op 'Sla cookie-instellingen op' om je keuze vast te leggen.

Functionele cookiesDeze website maakt gebruik van een aantal cookies die noodzakelijk zijn om deze website te gebruiken.

GebruikersstatistiekenDeze website plaatst cookies om geanonimiseerde gegevens over het gebruik van deze website te verzamelen.

Social mediaOnze website heeft koppelingen naar verschillende sociale media, zoals het insluiten van Facebook- of Twitterberichten en het laten zien van YouTube-video's binnen deze website. De cookies zijn nodig om deze inhoud te kunnen weergeven.

AdvertentiesDeze website gebruikt cookies om advertenties op jouw voorkeuren af te stemmen. Deze cookies kunnen mogelijk jouw gegevens verzamelen.

OverigeDeze website plaatst cookies van externe partijen die niet tot een van de vorige categorieën behoren.