Regionale aanpak arbeidsparticipatie

Regio – Het UWV en de gemeenten kijken voortaan in de hele regio naar de juiste match tussen werkgever en werknemer, in plaats van per gemeente. Dat doen ze vanaf deze maand, met een regionaal werkgeversteam.

De 11 gemeenten in arbeidsmarktregio Midden-Brabant en het UWV voeren de dienstverlening voor werkgevers vanaf nu samen uit. Men verbindt werkgevers en kandidaten uit de uitkeringsbestanden van de hele regio.

Deze aanpak maakt het werkgevers makkelijker om zaken te doen met gemeenten en UWV. Voor werkzoekenden vergroot het de kans op een goede bemiddeling naar werk.

“De arbeidsmarkt houdt natuurlijk niet op bij de gemeentegrenzen. Daarom is het mooi dat we werkgevers en werkzoekenden in de hele regio bedienen en niet per gemeente”, aldus Margo Mulder, wethouder in de gemeente Heusden.

“Samenwerking in de regio met gemeenten en UWV is van groot belang”, stelt Erik de Ridder, wethouder Economie en Arbeidsmarkt in Tilburg. “De inwoners van onze regio die werk zoeken en onze hulp nodig hebben, worden nu nog beter geholpen.

Wethouder Bernd Roks van de gemeente Hilvarenbeek: “Willen we een krachtregio worden voor onze inwoners, dan moeten we bestuurlijk lef tonen. De ambitie en het vertrouwen zijn er!”

Omroep Tilburg