Reebok die in parkje rondhing is gevangen en losgelaten in de natuur

Een jonge reebok die al enkele dagen in het parkje bij het Frater Mattheushof in het centrum van Tilburg bivakkeerde, is woensdagmiddag alsnog gevangen en losgelaten in de natuur aan de rand van de stad. Het dier werd neergeschoten met een verdovingsgeweer en met de dierenambulance naar een mooiere omgeving gebracht.

Wat moeten we ermee, vroeg de buurt zich af? Als mensen op het reetje afkwamen, koos hij het hazenpad, maar kwam ook weer terug. Een gevalletje ‘handen in het haar’. Verschillende experts bogen zich al over lot van het dier. Zonder succes.

Totdat Koen en Daisy, presentatoren van ochtendprogamma WAKKER!, in actie kwamen omdat ze zich het lot van de ree erg aantrokken. Het duo deed, uitgeslapen als altijd, een oproep op de radio. Kort daarna meldde Rens van Lieshout van de Regionale Dierenambulance zich bij het programma.

“Het is een raadsel hoe het dier hier terecht is gekomen.”

Het parkje bij het Frater Mattheushof ligt in het centrum van Tilburg. “Daar hoort zo’n beest niet thuis. Het komt wel vaker voor dat zo’n dier vanuit de vele natuur rond Tilburg in de stad verzeild raakt”, vertelt Rens van de dierenambulance. Het diertje liet zich alleen niet zo makkelijk vangen.

Er werd besloten om een verdover in te zetten. Die schoot uiteindelijk raak, waardoor het beestje versuft raakte en zich wel liet vangen. Gelukkig maar, want op deze manier gaat het waarschijnlijk een mooiere toekomst in de vrije natuur tegemoet.

Omroep Brabant