Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

PS2019: Wat te doen met het drugsafval in de natuur?

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen duikt Omroep Tilburg de provincie in. Welke vraagstukken liggen op tafel en hoe denken de partijen erover? In het eerste deel leggen we de problemen rondom het dumpen van drugsafval in de natuur op tafel. De afgelopen jaren is er met regelmaat afval aangetroffen in de Brabantse natuur, van…

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen duikt Omroep Tilburg de provincie in. Welke vraagstukken liggen op tafel en hoe denken de partijen erover?

In het eerste deel leggen we de problemen rondom het dumpen van drugsafval in de natuur op tafel. De afgelopen jaren is er met regelmaat afval aangetroffen in de Brabantse natuur, van compostresten uit de hennepteelt tot zware chemicaliën die overblijven na de productie van synthetische drugs.

We spreken met Corné van Roessel, zelf grondeigenaar en bestuurslid bij de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO), regio Hart van Brabant. Ook gaan we in gesprek met statenleden Marcel Deryckere (CDA) en Femke Dingemans (D66) over hun visie op het probleem.

Omroep Tilburg