Prins Etienne d’n Irste de 25ste Prins van Kruikenstad!

Tilburg – Een Prinselijk ontvangst door de Kruiken en Kruikinnen en barstensvol ambitie en enthousiasme; Prins Etienne d’n Irste, zijn Adjudant Jean en de Raad van Elf staan te trappelen om aan de slag te gaan voor Kruikenstad. Er gaat een heleboel gebeuren dit jaar, als het aan de Prins ligt. Afgelopen zaterdag tijdens Elf-elf nam men officieel het stokje over van Prins Robèrt. ‘Overweldigend’, noemt de kersverse Prins Etienne Timmermans de bekendmaking in een overvolle Stadhuisstraat.

Het motto van dit seizoen, ‘Zot zo meuge?’, lijkt de nieuwe Prins op het lijf geschreven. “We leven in een tijd van verandering en dat betekent dat er grenzen opgezocht mogen worden, wel met respect natuurlijk”, legt de Prins uit. “En zonder te beledigen of een grens over te gaan”, vult Adjudant Jean aan. “Het motto daagt uit om veranderingen te toetsen, vooral in een pre-lustrumjaar.”

Prins Etienne d’n Irste diende in de Lijfwacht en was actief bij carnavalsvereniging Appetjoek. Daarnaast zat hij drie jaar in de Raad van Elf en in de Feestcommissie van de Carnavalsstichting Tilburg.
Adjudant Jean diende vijf jaar in de Raad van Elf. Hij nam daarna zitting in de Feestcommissie en vervolgens vier jaar in het bestuur van de Carnavalsstichting Tilburg.
Prins Etienne laat weten uit te kijken naar een nieuw carnavalsseizoen: “Ik heb heel veel zin in het hele carnavalsseizoen 2017/2018.”

Omroep Tilburg