Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Politie zoekt getuigen brandstichting Besterdring

TILBURG – De politie is op zoek naar getuigen van de brandstichting in een avondwinkel aan de Besterdring. De brand woedde in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 juli 2017 en werd omstreeks 05.15 uur gemeld. Twee bewoners boven de winkel brachten zichzelf ternauwernood aan de achterzijde in veiligheid via de keuken en een plat dak.

Zowel de bovenwoning als de winkel raakten zwaar beschadigd. Er is ter plaatse een buurt- en een sporenonderzoek ingesteld. Hieruit kwam naar voren dat er sprake is van opzet. Er is van buitenaf een brandend voorwerp naar binnen gegooid.

De politie heeft duidelijke camerabeelden waaruit blijkt dat er rond het tijdstip van de brandstichting meerdere personen het pand zijn gepasseerd, en heeft van hen ook duidelijke signalementen. De politie weet dat hier de daders tussen zitten, maar mogelijk zijn er getuigen die de daders gezien hebben.

Mocht u informatie over dit incident hebben dan kunt u dit melden bij de politie onder onderzoeknummer 2017162904. U kunt uw informatie doorgeven:

Via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden
Per WhatsApp op 06-12207006
Telefonisch via 0900-8844
Meld Misdaad Anoniem door te bellen met 0800-7000 of op https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden (melders blijven anoniem).

Omroep Tilburg