Politie stuit op opslagplaats gestolen fietsen

. | Foto: Politie

Tilburg – De politie ontdekte vrijdag 2 september een opslagplaats van gestolen fietsen. Er werden 27 rijwielen aangetroffen en in beslag genomen die vermoedelijk van diefstal/heling afkomstig zijn. De bewuste loods was ingericht om fietssloten te demonteren. Twee aanwezige verdachten werden gearresteerd op verdenking van diefstal en heling.

Agenten reageerden vrijdagavond op een melding van een verdachte situatie aan de Ringbaan-Oost. Op een terrein waar opslagruimten worden verhuurd zouden de kentekenplaten van een bestelbus worden verwisseld, zo luidde de melding. Op locatie werd een bestelbus aangetroffen met twee groene kentekenplaten (zogenaamde handelarenplaten). Bij nadere inspectie vonden de agenten een opslagloods die vol stond met fietsen. Ook achter in de bestelbus werden fietsen gevonden. In de loods lagen gereedschappen om sloten te verwijderen en tientallen nieuwe fietssloten. Verder lagen er diverse accessoires voor fietsen, zoals fietstassen, manden en opengebroken sloten.

In de cel

De twee verdachten werden gearresteerd. Het gaat om een 31-jarige man uit Sprang-Capelle en een 27-jarige man uit Hooge Zwaluwe. Beide mannen zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten in het cellencomplex. Ze worden verdacht van diefstal en heling. De politie onderzoekt of er mogelijk meer personen bij de zaak betrokken zijn.

Fiets kwijt?

In totaal nam de politie 27 fietsen in beslag. Het ging om relatief nieuwe fietsen van gerenommeerde, duurdere merken. Van vier fietsen werd de herkomst achterhaald op basis van gedane aangiften. De politie is nog op zoek naar de eigenaren van de overige fietsen. Mist u een fiets en heeft u nog geen aangifte gedaan? Dat kan alsnog op verschillende manieren. Raadpleeg de website van de politie voor de diverse mogelijkheden. U kunt ook bellen 0900-8844 voor nader advies.

Omroep Tilburg