Politie ontdekt drugslab in een flatgebouw aan de Sibeliusstraat

Een drugslab is ontdekt nadat er een man was opgepakt die drugs op zak had. Onderzoek hiernaar leidde naar een appartement aan de Sibeliusstraat waar het lab is ontdekt.
Sibeliusstraat | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

TILBURG – In een appartement aan de Sibeliusstraat in Tilburg is donderdagavond 10 december een drugslab gevonden door de politie. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een ‘redelijk groot’ drugslab dat gevaar kon vormen voor omwonenden.

Het zou volgens de politie gaan om een amfetaminelab. De drug amfetamine wordt ook wel speed of pep genoemd. Het lab is ontdekt nadat er woensdag een man was opgepakt die drugs op zak had. Onderzoek hiernaar leidde naar het appartement aan de Sibeliusstraat waar het drugslab is ontdekt.

Potentieel gevaar

Volgens de politie vormde het lab een potentieel gevaar voor de mensen die in het flatgebouw wonen, maar ook voor omwonenden. Zo laat een woordvoerder van de politie aan Omroep Brabant weten: “Het is een appartement omringd door andere appartementen. Dat had zomaar catastrofale gevolgen kunnen hebben.” Daarnaast heeft de politie begin december in dezelfde straat tweehonderd kilo aan illegaal vuurwerk gevonden. Het illegale vuurwerk had net als het drugslab rampzalige gevolgen kunnen hebben voor omwonenden.

Janneke Timmermans