Politie lost schot bij aanhouding, arrestatieteam valt Tilburgs huis binnen

Zaterdag gingen agenten naar de Reeshof voor een persoon die uit een raam zou zijn gesprongen. Maar een man spuugde en hinderde ze bij het onderzoek.
Foto: Politie

Bij de arrestatie van iemand in Tilburg heeft de politie zaterdagavond een waarschuwingsschot gelost. Een arrestatieteam deed daarna een inval in een huis aan de Hoflaan, vermoedelijk de woning van de opgepakte persoon. Waarom en of de verdachte een man of een vrouw is, kon een politiewoordvoerder zaterdagavond niet zeggen.

De politie kreeg iets na zevenen een volgens de voorlichter ‘vage melding’ binnen, mogelijk dat iemand heeft geschoten. Eenmaal in de Hoflaan zagen agenten zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen, waarna een verdachte is opgepakt, meldt Omroep Brabant.

Arrestatieteam
Leden van een arrestatieteam deden daarna een inval in het huis. Volgens een 112-correspondent deden ze dat om te controleren of er nog iemand aanwezig was. Dit was niet het geval.

In de Hoflaan deed de politie onderzoek. Voor het huis waar het arrestatieteam binnenviel stond een busje, waarvan de voorruit aan diggelen lag. Zondag brengt de politie meer informatie naar buiten.

Omroep Brabant