Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Politie en natuurbeheerders: ga niet naar natuurgebieden

TILBURG – De politie en enkele natuurbeheerders doen samen een oproep aan mensen om niet naar natuurgebieden te gaan. Niet alleen is het er op dit moment erg druk met mensen, maar veel bezoekers houden zich ook niet aan de regels. “We constateren dat er allerlei overtredingen worden gepleegd, van loslopende honden tot het betreden van beschermd verboden gebied. Dit is onverantwoord en onacceptabel”, zo schrijft Politieteam Tilburg-Centrum op Facebook.

PROVINCIALE (NOOD)OPROEP NATUURGEBIEDEN, BOSWACHTERS EN MILIEUAGENTENEnkele dagen geleden vroegen wij u om rekening te…

Gepostet von Politieteam Tilburg-Centrum am Sonntag, 22. März 2020

De natuur is nu extra kwetsbaar, omdat het broedseizoen inmiddels is begonnen. “U heeft het misschien niet in de gaten maar overal zitten en liggen broedende vogels, reptielen, amfibieën en hoogzwangere zoogdieren”, staat verder in het bericht te lezen.

Veel mensen trekken eropuit nu veel activiteiten zijn afgelast en mensen soms al heel de week binnen zitten. Mensen die geen klachten hebben mogen naar buiten, zolang zij maar op 1,5 meter afstand van anderen blijven. Echter is het op veel locaties zoals parken en natuurgebieden druk, zodat afstand houden lastig kan zijn.

Tijmen Moelker