Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Poging tot tasjesroof bij scholiere in Molenschot

MOLENSCHOT – Een nog onbekende jongen heeft aan de Broekstraat een meisje proberen te beroven. Hij griste op de oprit van haar woning de tas van haar fiets, het slachtoffer zette samen met haar moeder de achtervolging in. Daarop besloot de tasjesdief de tas achter te laten.

De scholiere kwam op donderdag 14 december rond 17.45 uur op haar fiets thuis aan. Ze liep met haar fiets op de oprit van het huis en wilde de fiets in de schuur zetten. Ze zag vervolgens dat er een jongen met een capuchon op en een bedekt gezicht lopend op haar afkwam. Het meisje sprak hem aan, maar de jongen reageerde niet. Toen hij te dichtbij kwam gaf ze hem een duw. Daarop ging de man weg met de tas van het slachtoffer. De man vertrok in de richting van de Heideweg.

Het slachtoffer omschreef de dader als volgt: jongen, blank, 15-17 jaar oud, rond de 1.70 meter lang. Bruin haar en donkere wenkbrauwen. Hij droeg een donkergroene winterjas tot op de heup met capuchon en een donkere broek. Op zijn rug droeg hij een zwarte rugtas met brede banden om de schouders. Hij fietste op een glimmende, zilveren sportieve, nette herenfiets.

Omroep Tilburg