Piet Poos stopt als wethouder in Goirle vanwege gezondheid

GOIRLE – Wethouder Piet Poos (64) heeft vanwege gezondheidsredenen besloten om per direct te stoppen als wethouder van gemeente Goirle. Zijn fractie in de gemeenteraad respecteert dit besluit, maar ze vindt het ook erg jammer.

“Nadat ik in december het coronavirus opliep, ben ik nog steeds niet hersteld. Ik merk dat de verantwoordelijkheid voor de zware dossiers in mijn portefeuille ten koste gaat van mijn gezondheid. Juist in deze periode, waarin belangrijke besluiten genomen moeten worden over onder meer jeugdzorg en onderwijs, is een wethouder nodig die er vol energie voor kan gaan”, vertelt Poos.

Opvolger

Zijn fractie, die van het CDA, zorgt zo spoedig mogelijk voor een opvolger van wethouder Piet Poos. Dat doet ze ook in goed overleg met de coalitiepartners. Voor nu nemen de andere collegeleden zijn taken waar.

Werkzaamheden

Piet Poos trad na de verkiezingen van 2018 toe tot het college van burgemeester en wethouders van gemeente Goirle. De wethouder hield zich tot nog toe vooral bezig met jeugd, onderwijs, sport, mobiliteit en grondexploitatie. Daarvoor zat hij twee jaar in de gemeenteraad.

Niels Verdaasdonk