Pasgeboren Tilburgers krijgen nieuw prentenboekje cadeau

Foto: Gemeente Tilburg

Voor ouders die hun pasgeboren kindje aan geven bij de gemeente, ligt er een vrolijk nieuw geboorteboekje te wachten. De gemeente Tilburg geeft die al jaren mee en vond het na vijf jaar tijd voor een fris ontwerp van de Tilburgse Daniëlle Kool.

“Het is echt heel leuk en een eer om dit te mogen maken”, vertelt Daniëlle Kool van ontwerpstudio Cabbage. Haar illustraties zijn te vinden in het nieuwe geboorteboekje van Gemeente Tilburg. “Ik ben zelf ook een Tilbuger, dus het gaat me nauw aan het hart.”

Kool vertelt over het proces van het bedenken en ontwerpen van het boekje. “De gemeente wilde een paar elementen uitlichten, maar verder kreeg ik eigenlijk vrij spel.” Ze deed mee aan de pitch en had gewonnen. Daarna ging het proces heel vloeiend. “Ik kreeg eigenlijk meteen goedkeuring op de opzetjes en heb het meteen verder uitgewerkt.”

Het oude boekje was na vijf jaar toe aan vernieuwing. In het nieuwe boekje gaan de hoofdpersonen samen met Beer op avontuur op verschillende bekende plekken in de gemeente. Daniëlle heeft zelf ook kinderen en heeft flink afgekeken bij wat haar kids leuk vinden in kinderboeken. “Ik hoop hem vandaag binnen te krijgen en hem aan ze voor te kunnen lezen.”

In de Gemeente Tilburg worden elk jaar ongeveer 300 kinderen geboren en aangegeven bij het stadshuis. “Het is ontzettend tof dat zo veel kinderen dit als cadeau gaan krijgen”, vertelt Kool enthousiast.

Julia Meijer