Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Oud belastingkantoor wordt aardgasvrij woongebouw

Tilburg – Al eerder berichtten wij over de nieuwe herbestemming van het voormalig belastingkantoor aan de Professor Cobbenhagenlaan. Inmiddels is men gestart met de transformatie van het oude belastingkantoor.

Op dit moment wordt het compleet gestript. Het transformatieproject verloopt volgens een strak gefaseerde uitvoering. Per verdieping worden, direct na afronding van de sloop- en stripfase, de eerste indelingen van de wooneenheden gemaakt.

Goede delen worden constructief duurzaam hergebruikt. Om die duurzaamheid nog verder vorm te geven, worden de nieuwe woningen volledig aardgasvrij opgeleverd. De appartementen worden aangesloten op stadsverwarming.

Aan de buitenzijde wordt een duurzaamheidsslag gemaakt. Er komt een heel nieuwe buitengevel, met een moderne steen, verbeterde isolatie en nieuwe kozijnen. Hierdoor krijgen alle woningen het gewenste energie A-label.

Er worden 150 appartementen voor studenten van de universiteit en jong werkenden gerealiseerd.

De eerste appartementen worden medio augustus opgeleverd, net voor de start van het nieuwe collegejaar. De laatste oplevering staat gepland voor oktober 2018.

Omroep Tilburg